De ISV/IPV-wereldranglijsten zijn auteursrechtelijk beschermd!

Medewerkers van HorseTelex voegen dagelijks alle uitslagen van spring-, dressuur- en eventingwedstrijden aan de database toe. Uit deze dagelijkse stroom van sport- en fokkerij-informatie leiden wij actuele en zeer informatieve wereldranglijsten af: de ISV-lijsten voor sportpaarden (International Sport Value) en de IPV-lijsten voor hengsten, merries en stamboeken (International Progeny Value).In samenwerking met topruiters en stamboeken heeft HorseTelex een systeem gemaakt dat alle ontwikkelingen in sport en fokkerij actueel in beeld brengt. HorseTelex kent punten toe aan ALLE prestaties in de internationale sport: vanaf 1.30 m springen (1.20 m voor Jonge Paarden) en vanaf Prix st Georges-dressuur. De punten die de paarden verdienen leveren grens- en stamboek-overstijgende wereldranglijsten op:

ISV (International Sport Value)

IPV (International Progeny Value)Berekening

De ISV wordt berekend door het totaal aantal punten van een paard te delen door het aantal keren dat het paard van start is gegaan. Hierdoor ontstaat een waardering van de gemiddelde prestatie. Deze berekening corrigeert voor de invloed van een groot aantal starts.De IPV wordt berekend door het totaal aantal ISV-punten van alle nakomelingen van een hengst bij elkaar op te tellen en te delen door het aantal nakomelingen van deze hengst. Hierdoor ontstaat een waardering van de gemiddelde prestatieververving. Deze berekening corrigeert voor de invloed van hengsten met veel nakomelingen.

HorseTelex berekent ook IPV’s voor merries en stamboeken.Springen:Foutloos in 1.30 m = 20 puntenFoutloos in 1.35 m = 30 puntenFoutloos in 1.40 m = 50 puntenFoutloos in 1.45 m = 80 puntenFoutloos in 1.50 m = 160 puntenFoutloos in 1.55 m = 180 puntenFoutloos in 1.60 m = 200 punten4 strafpunten in het 1.30 en1.35 leveren geen punten op. In de hogere klassen kunnen paarden nog punten verdienen met één balk (1.40 en 1.45) en twee balken (1.50, 1.55 en 1.60).Young Horses (1.20 m – 1.25 m – 1.30 m – 1.35 m – 1.40 m – 1.45 m) krijgen volgens een eigen systeem punten toebedeeld.Elke aparte rubriek (Nations Cup, Tabel C, Twee Fasen etc.) heeft zijn eigen point group.Een bonus systeem, aflopend vanaf de winnaar, voor de bovenste 50% van elke rubriek levert extra punten op. Meer deelnemers in een rubriek leveren meer bonus punten op.Ook voor internationale kampioenschappen is een bonussysteem van toepassing.Dressuur:Grand Prix-scores: 100% = 1.000 puntenGrand Prix U-25-scores: 100% = 800 puntenInter II/A/B-scores: 100% = 600 puntenPSG/Inter I-scores: 100% = 400 puntenVoor internationale kampioenschappen is een bonussysteem van toepassing. Ook voor het FEI-CDI1* - CDI5* - systeem (oplopend) en voor de World Cup-competities in West-Europa, Oost-Europa, Noord-Amerika en Oceania/Azië (aflopend) is een bonussysteem van toepassingKür-scores worden met 3% gecorrigeerd.Presentatie naar leeftijd

HorseTelex vergelijkt de hengsten op basis van de leeftijd van de oudste nakomelingen. De volgende IPV-wereldranglijsten worden gepresenteerd:Springen

Class A = nakomelingen van alle leeftijden, minimum aantal: 100 nakomelingen

Class B = nakomelingen van max. 15 jaar, minimum aantal: 80 nakomelingen

Class C = nakomelingen van max. 13 jaar, minimum aantal: 60 nakomelingen

Class D = nakomelingen van max. 11 jaar, minimum aantal: 40 nakomelingen

Class E = nakomelingen van max. 9 jaar, minimum aantal: 20 nakomelingenDressuur

Class A = nakomelingen van alle leeftijden, minimum aantal: 15 nakomelingen

Class B = nakomelingen van max. 12 jaar, minimum aantal: 10 nakomelingenDe ISV/IPV-wereldranglijsten zijn auteursrechtelijk beschermd!